Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din användarupplevelse och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användningen av cookies. Läs mer

x

Redovisa förpacknings­uppgifter

Företag som har anslutit sig till Finlands Förpackningsåtervinning RINKI Ab lämnar en gång per år en rapport om de förpackningsmängder som företaget har använt under det föregående året.

Du kan redovisa företagets förpackningsmängder till Rinki som en e-postbilaga. Ladda ner blanketten samt ifyllningsanvisningar och materialdefinitioner:

Redovisningsblankett
Anvisningar för ifyllande av redovisningsblanketten

Sända det ifyllda och undertecknade blanketten till RINKI:

E-post: info@rinkiin.fi

Adress:
Finlands Förpackningsåtervinning RINKI Ab
Mikaelsgatan 15 B
FI-00100 HELSINGFORS
FINLAND

Extranettjänst på finska

Finlands Förpackningsåtervinning RINKI Ab:s företagskunder har tillgång till vår finskspråkiga extranettjänst. Vi utvecklar tjänsten och inom en snar framtid är den tillgänglig även på svenska och engelska.

De företag som har ingått avtal med Rinki har rätt att använda Rinki-märket och Rinki-intyg som behändigt kan laddas ned i elektronisk form via extranet. Dessutom går det snabbt och behändigt att redovisa förpackningsuppgifter via extranet.

Tjänsten finns på adressen: extranet.rinkiin.fi

Förpackningsvikter

I tabellerna finns exempel på vikter för olika förpackningar. Förutom dessa har företagen i bruk ett otal andra typer av förpackningar med varierande vikt. Ta reda på de verkliga vikterna för de förpackningar som ditt företag har i bruk innan du redovisar förpackningsmängder till Rinki.

Wellpapp­förpackningar

Omslag och säckar för industrin

Kartong­förpackningar

Vätskekartong­förpackningar

Plast­förpackningar

Metall­förpackningar

Glasförpackningar

Träförpackningar