Lajittele pakkaukset – annat niille uuden elämän raaka-aineena

Kierrätettäviä pakkauksia

Sinäkin voit auttaa minimoimaan jätteistä aiheutuvaa ympäristökuormitusta: Kun lajittelet ja palautat pakkausjätteet ohjeidemme mukaan Rinki-ekopisteisiin, vaivannäkösi ei mene hukkaan. Lajittelemasi pakkausjätteet hyödynnetään raaka-aineena uusien tuotteiden valmistamisessa eli kierrätetään.

Kierrätys säästää energiaa ja luonnonvaroja, sillä sen ansiosta vähenee tarve käyttää täysin uutta materiaalia tuotteiden valmistamiseen.

kartonkipakkausten lajittelu

Kartonkipakkausten kierrätys

Miten kartonkipakkaukset kiertävät?

Lasipakkausten kierrätys

Miten lasipakkaukset kiertävät?

metallipakkauksen lajittelu

Metallin
kierrätys

Miten metalli kiertää?

muovipakkausten lajittelu

Muovipakkausten kierrätys

Miten muovipakkaukset kiertävät?

Hyvä pakkaus vähentää hävikkiä – kierrätys toimii myös tehokkaasti

Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuotetta mahdollisimman hyvin kuljetuksessa, kaupassa ja aina kotiin asti. Hyvin pakattu tuote on ympäristölle parempi kuin pakkaamaton, hävikkiin päätyvä tuote. Pakkausten ympäristövaikutus on esimerkiksi elintarvikkeiden tuotannossa vähäinen. Lue lisää: www.luke.fi. 

Kun pakkaus on tehnyt tehtävänsä, siitä tulee jätettä. Kun palautat pakkauksen Rinki-ekopisteeseen oikein lajiteltuna, autat ympäristöä ja torjut osaltasi ilmastonmuutosta. Pakkaus saadaan takaisin kiertoon ja materiaali hyödynnettyä. 

Suomessa pakkauskierrätys on onnistunut melko hyvin. Yli 70 % kaikesta pakkausjätteestä kierrätetään jo nyt, joten suomalaiset ovat selvästi ottaneet lajittelun osaksi arkeaan. 

Pakkausten kierrätyksestä Suomessa vastaavat tuottajavastuulliset yritykset. Tuotteiden mukana Suomen markkinoille päätyneiden pakkausten materiaalit on hyödynnettävä uusien tuotteiden valmistuksessa eli kierrätettävä.