Yritys, näin hoidat tuottajavastuusi

Tuottajavastuullisella yrityksellä on velvollisuus järjestää pakkausjätteidensä keräys ja kierrätys kokonaisuudessaan sekä vastata siitä aiheutuvista kustannuksista.

Tuottajavastuun kantaminen hoituu tekemällä sopimuksen pakkausalan tuottajayhteisön kanssa. Me Ringissä palvelemme yritystäsi tuottajayhteisöjen puolesta. Ringin kautta saat sopimuksen, joka kattaa kaikki tuottajavastuun velvoitteet – avaimet käteen -periaatteella.

 

Haluatko kuulla lisää? Vai pohditko vielä, koskeeko tuottajavastuu yritystäsi? Lue näistä lisää alta.

Mikä tuottajavastuu? >
Pakkauksia

Miten pakkausten tuottajavastuu on järjestetty Suomessa?

Pakkausten tuottajavastuu on yhteistyötä, jossa mukana ovat viranomaiset, tuottajayhteisöt, tuottajavastuulliset yritykset, kuluttajat ja Rinki.

Tuottajavastuu kumpuaa Suomen lainsäädännöstä. Se velvoittaa Suomessa pakkaavia, pakattuja tuotteita maahantuovia tai etäkaupalla Suomeen tuotteita myyviä yrityksiä kustantamaan markkinoille saattamiensa pakkausten jätehuollon.

 

Tuottajavastuu hoidetaan liittymällä tuottajayhteisöön. Tuottajavastuullinen yritys maksaa tuottajayhteisölle kierrätysmaksuja, joiden avulla tuottajayhteisö huolehtii pakkausten keräyksen ja kierrätyksen toteutuksesta ja muista lakisääteisistä velvoitteista.

 

Suomessa on kaksi pakkausalan tuottajayhteisöä: Sumi Oy ja Suomen Pakkaustuottajat Oy. Sekä SPT että Sumi vastaavat lasi-, metalli-, paperi- ja kartonki- sekä puupakkausten keräyksestä ja kierrätyksestä Suomessa.

 

Rinki on Suomen teollisuuden ja kaupan perustama ja omistama palveluyhtiö, joka hoitaa tuottajayhteisöjen puolesta muun muassa yritysten pakkaustietojen keräämisen, kuluttajille suunnatun ekopisteverkoston ja lajitteluneuvonnan.

 

Tuottajavastuun valvova viranomainen on Pirkanmaan ELY-keskus.

 

Tuottajavastuun alalla on paljon toimijoita, joilla on kaikilla yhteinen tavoite: saada materiaali kiertoon.

Tuottajavastuun järjestelmä, infograafi
Sumi Oy

Sumi Oy on voittoa tavoittelematon pakkaustuottajayhteisö, joka vastaa lasi-, metalli-, muovi, paperi- ja kartonki- sekä puupakkausten keräyksestä ja kierrätyksestä Suomessa.

Suomen Pakkaustuottajat Oy

Suomen Pakkaustuottajat Oy on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhteisö, joka vastaa lasi-, metalli-, muovi-, paperi- ja kartonki- sekä puupakkausten keräyksestä ja kierrätyksestä Suomessa.

Tuottajavastuun keskitetyn hoitamisen edut

Yrityksesi on velvollinen olemaan mukana yhteisessä järjestelmässä, jota pakkausalan tuottajayhteisöt ja Rinki yhteistyökumppaneineen organisoivat sopimuksen tehneiden yritysten puolesta.

 

Yhdellä sopimuksella yrityksesi saa kaikki nämä edut:

  1. Yrityksesi tuottajavastuu hoidetaan vaivattomasti. Markkinoille tuomasi pakkausjätteet kierrätetään.
  2. Kuluttajapakkausten keräys järjestetään lain vaatimusten mukaisesti, kustannustehokkaasti
  3. Apua vastuullisuudesta viestimiseen
  4. Ajankohtaista tietoa pakkauskierrätyksestä
  5. Maksutonta neuvontaa ja apua tuottajavastuusta
Pakkauksia sylissä

Lue yritystarinoita

Tilaa RINKI-verkkolehti

Ajankohtaista tuottajavastuusta – suoraan sähköpostiisi. Kaipaatko tietoa pakkauskierrätyksestä, tuottajavastuusta ja lainsäädännöstä? Tilaa Rinki-verkkolehden uutiskirje tästä!