Hinnastot

Tuottajavastuullinen yritys maksaa valitsemansa tuottajayhteisön määrittämät pakkausmateriaalikohtaiset kierrätysmaksut, jotka Rinki laskuttaa yrityksiltä ja tilittää tuottajayhteisöille. Kierrätysmaksujen lisäksi yritys maksaa liittyessään kertaluonteisen Ringin liittymismaksun sekä vuosittain asiakasmaksun, jotka Rinki laskuttaa tuottajayhteisöjen valtuuttamana.

Pakkausten kierrätysmaksut ja asiakasmaksu pohjautuvat hinnastoon ja yrityksen edellisenä vuotena käyttämiin pakkausmääriin, jotka yritys raportoi Ringille.

Kierrätysmaksut kattavat yrityksen Suomen markkinoille saattamien pakkausten kierrätyksen sekä kuluttajapakkausten keräyksen Suomessa. Pakkausjätteiden keräys yrityksen kiinteistöltä ei sisälly maksuihin.

Kierrätysmaksuilla katetaan:

  • Yritysten pakkausjätteen vastaanottoon tarkoitettu terminaaliverkosto ja kuluttajien ekopisteverkosto
  • Materiaalin kuljetus terminaalista käsittelylaitokselle
  • Kierrätys uusiksi tuotteiksi tai uusien tuotteiden raaka-aineeksi


Jos yrityksen materiaaliryhmäkohtainen kierrätysmaksu on yli 10 000 euroa, Rinki laskuttaa sen kahdessa yhtä suuressa erässä siten, että jälkimmäinen niistä erääntyy 120 päivän kuluttua laskun päivämäärästä, mutta kuitenkin viimeistään 31.10. Maksuihin lisätään arvonlisävero.

Emme tavoittele voittoa

Tiesithän, että Rinki ja tuottajayhteisöt ovat voittoa tavoittelemattomia? Tuottajavastuullisten yritysten maksamat maksut menevät puhtaasti pakkausten tuottajavastuun hoitoon.

Hinnastot

Vuonna 2023 sovellettavat hinnat määräytyvät sen tuottajayhteisön kierrätysmaksuhinnaston mukaan, jonka kanssa yrityksellä on sopimus. Lisäksi yritys maksaa liittyessään kertaluonteisen RINKI Oy:n liittymismaksun sekä vuosittain asiakasmaksun.

Nykyiset asiakkaat, jotka irtisanoivat sopimuksensa 30.6.2022 mennessä sekä kaikki uudet asiakkaat:

  • Vuonna 2023 sovellettavat hinnat määräytyvät sen tuottajayhteisön hinnaston mukaan, jonka kanssa yrityksellä on sopimus.
  • Lisäksi yritys maksaa liittyessään kertaluonteisen RINKI Oy:n liittymismaksun sekä vuosittain asiakasmaksun, joka löytyy erillisestä hinnastosta.

Nykyiset asiakkaat, jotka eivät irtisanoneet sopimustaan 30.6.2022 mennessä:

  • Vuoden 2023 kierrätysmaksu on muovipakkausten osalta Suomen Uusiomuovin ilmoittama hinta ja neljän muun pakkausmateriaalin (puu, paperikuitu, lasi ja metalli) osalta Suomen Pakkaustuottajien ilmoittama hinta.
  • Lisäksi yritys maksaa liittyessään kertaluonteisen RINKI Oy:n liittymismaksun sekä vuosittain asiakasmaksun, joka löytyy erillisestä hinnastosta.

Vertailun vuoksi hinnastoissa ovat mukana myös vuoden 2022 kierrätysmaksut. Vuoden 2022 hinnat ovat materiaalikohtaisten tuottajayhteisöjen kierrätysmaksuja.

Suomen Pakkaustuottajat Oy

Suomen Pakkaustuottajien kierrätysmaksujen hinnasto löytyy alta.

SPT:n kierrätysmaksut 2023 >
Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovin kierrätysmaksujen hinnasto löytyy alta.

SUM:n kierrätysmaksut 2023 >
Liittymis- ja asiakasmaksut

Kierrätysmaksujen lisäksi yritys maksaa liittyessään kertaluonteisen RINKI Oy:n liittymismaksun sekä vuosittain asiakasmaksun. Niiden hinnasto löytyy alta.

Ringin asiakasmaksut >
Pakkaustietojen viivästymismaksut

Sopimusehtojen mukaan asiakasyrityksen on ilmoitettava vuosittain RINKI Oy:lle ne pakkausmateriaalit ja -määrät, jotka yritys on käyttänyt markkinoille toimittamiensa tuotteiden pakkaamiseen tai jotka se on tuonut maahan tuotteidensa mukana. Vuoden 2022 pakkaustiedot on ilmoitettava 28.2.2023 mennessä.

Pakkaustietojen ilmoittaminen on välttämätöntä tuottajavastuujärjestelmän toimivuuden kannalta, koska se vaikuttaa suoraan järjestelmän rahoitukseen, laskutukseen ja toimintaan.

 

Mikäli yritys palauttaa vuoden 2022 tiedot 28.2.2023 jälkeen, RINKI Oy perii pakkaustietojen viivästymismaksun.

 

  • Jos tiedot palautetaan maaliskuussa, viivästymismaksu on 15 % asiakasmaksusta.
  • Jos tiedot palautetaan huhtikuussa viivästymismaksu on 30 % asiakasmaksusta.
  • Jos tiedot palautetaan 1.5. tai sen jälkeen, viivästymismaksu on 50 % asiakasmaksusta.

 

Arvioperusteinen lasku

Mikäli yritys ei ole palauttanut vuoden 2022 pakkaustietoja toukokuun 2023 loppuun mennessä, RINKI Oy laskuttaa edellä mainittujen viivästymismaksujen lisäksi arvioperusteisesti asiakas- ja kierrätysmaksut pohjautuen RINKI Oy:n käytössä oleviin pakkaustietoihin.

Kysyttävää hinnastosta?

Ringin yritysasiakaspalvelu auttaa mielellään.