Pakkaustietojen raportointi

Tuottajayhteisöihin liittyneillä yrityksillä on vastuu raportoida markkinoille saattamiensa tuotteiden pakkaukset Ringille. Miten pakkaustiedot raportoidaan ja milloin? Me autamme.

Tuottajavastuullisilla yrityksillä on lakisääteinen velvollisuus järjestää markkinoille saattamiensa tuotteiden pakkausten keräys ja kierrätys kokonaisuudessaan. Näin varmistetaan, että pakkauksiin käytetty materiaali saadaan mahdollisimman tehokkaasti kierrätettyä uusiksi pakkauksiksi ja tuotteiksi.

Kun yritys liittyy tuottajavastuun järjestelmään, se siirtää keräys- ja kierrätysvelvollisuutensa tuottajayhteisöille. Yrityksen tehtäväksi jää enää kaksi asiaa:

  1. Pakkaustietojen raportointi Ringille
  2. Pakkaustietojen perusteella määräytyvien kierrätys- ja asiakasmaksujen maksaminen.


Pakkaustietojen ilmoittaminen ajallaan on välttämätöntä tuottajavastuujärjestelmän toimivuuden kannalta, koska se vaikuttaa suoraan järjestelmän rahoitukseen, laskutukseen ja toimintaan.

Yrityksesi ei jää yksin pakkaustietojen raportoinnin kanssa. Me autamme.

Raportointiohjeet

Vuoden 2022 pakkaustietojen raportointiohje löytyy alta.

Vuoden 2022 pakkaustietojen raportintiohje >
Extranet

Rekisteröityneiden yritysten käytössä on extranet-palvelu. Palvelun kautta yritys voi milloin tahansa tarkistaa ja päivittää tietojaan. Lisäksi pakkaustietojen raportoiminen Rinkiin on helppoa ja nopeaa. Palvelussa on myös ohjeet tietojen raportoimiseen.

Extranetiin voivat kirjautua Ringille ilmoitetut yrityksen yhteyshenkilöt, joiden tietoja voi päivittää milloin tahansa extranetissä.

Extranetiin kirjautuminen tapahtuu sähköpostiosoitteen ja kertakäyttöisen PIN-koodin yhdistelmällä. Koodi lähetetään kirjautumisen yhteydessä kirjautujan sähköpostiin ja tarvittaessa GSM-numeroon tekstiviestillä. Tekstiviesti voidaan lähettää, mikäli GSM-numero on tallennettu rekisteriimme.

Extranet >
Raportoinnin määräajat

Vuoden 2022 pakkaustiedot on ilmoitettava 28.2.2023 mennessä.

Pakkaustietojen ilmoittaminen on välttämätöntä tuottajavastuujärjestelmän toimivuuden kannalta, koska se vaikuttaa suoraan järjestelmän rahoitukseen, laskutukseen ja toimintaan.

Pakkauspainoja

Kokosimme raportoinnin avuksi tavallisimpien pakkauksien pakkauspainoja. Tutustu taulukkoihin tästä!

Usein kysyttyä raportoinnista

Kuka raportoi pakkauksen? Raportoidaanko tuontia, entä vientiä? Lue täältä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin pakkaustietojen raportoinnista.

Asiakaspalvelu

Kaipaatko apua raportoinnissa? Yritysasiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään.