Tuottaja vastaa! Podcast tuottajavastuusta

Mitä tuottajavastuu tarkoittaa ja koskeeko se yritystäni? Ringin Tuottaja vastaa! -podcastissa selvitetään perusteellisesti ja ymmärrettävästi, mitä tuottajavastuu tarkoittaa pakkausjätteitä tuottavien yritysten kannalta. Millaisia toimenpiteitä tuottajayhteisöön liittyminen vaatii, miksi tuottajavastuu on olemassa – ja miksi vastuullisuus on myös hyvää bisnestä? Kuuntele Tuottaja vastaa! -podcast Spotifysta.

Podcast on tiivis tietopaketti, joka sisältää neljä jaksoa. Ensimmäisessä jaksossa selvitetään, mitä tuottajavastuu tarkoittaa. Kaiken takana on kiertotalous, jätteiden lajittelu ja lopulta lainsäädäntö. Mutta miksi kuluttajien kierrätysinto on yritysten vastuulla? Jaksossa haastatellaan ympäristöministeriön lainsäädäntöneuvos Jussi Kauppilaa.

Toisessa jaksossa kerrotaan, mikä on pakkaus ja keitä pakkausten tuottajavastuu koskee. Viljelijät voivat pakata käsittelemättömiä elintarvikkeita viljelypakkauksiin liittymättä tuottajayhteisöön, mutta pitääkö kampaajan maksaa jätemaksuja myydyistä sampoopurkeista tai ravintoloitsijan take away -rasioista? Haastateltavana on Ringin asiantuntija Heidi Plattonen.

Kolmas jakso esittää polttavan kysymyksen: mitä tuottajavastuu maksaa? Tuottajavastuumaksujen ei pitäisi juurikaan vaikuttaa liiketoimintaan – ainakaan pienemmissä yrityksissä. Kierrätysmaksujen hintaan voi vaikuttaa usein myös itse. Tuottajayhteisöjen edustajat eli Sumin Mika Surakka ja Suomen Pakkaustuottajien Pekka Tommola vastaavat kysymyksiin tuottajavastuumaksuista.

Neljännessä jaksossa selvitetään, miten pakkaustietojen raportoinnissa onnistuu. Pirkanmaan ELY-keskuksen ylitarkastaja Milla Kolehmainen kertoo vinkkinsä raportoinnin helpottamiseen. Jaksossa myös kerrotaan, mitä etua raportoinnista on yritykselle.

Podcastin on tuottanut F-tuotanto ja sen juontaa toimittaja Outi Kaartamo.

Kuuntele Tuottaja vastaa!
Podcast tuottajavastuusta

Liity tuottajayhteisöön!

Tuottajavastuu hoidetaan helposti liittymällä tuottajayhteisöön.