Metalli kiertää ikuisesti

Metallin laatu ei huonone kierrätyksessä, joten se kiertää ikuisesti. Metallin keräykseen tuodut metallit viedään vastaanottoterminaaleihin, joissa metallijätteet lajitellaan, tilastoidaan ja varastoidaan. Terminaaleista metallijäte siirtyy murskaamoon. Murskattu metallijäte toimitetaan sulattamoihin, joissa metalliromusta tehdään uutta raaka-ainetta metalliteollisuuden käyttöön.

Kierrätettyä metallia käytetään muun muassa:

  • uusissa metallipakkauksissa
  • polkupyörän rungoissa
  • lapioissa
  • autojen osissa

Lue lisää metallin kierrätyksestä: www.mepak.fi

Usein kysyttyä

Miten lajittelen metalliset maalipurkit?

Varmista, että maalipurkki on tyhjä, puhdas ja kuiva. Purkin sisäpinnalla saisi olla kuivaa maalia korkeintaan hyvin ohut, siveltimen vedon vahvuinen kerros.  Palauta kannet erikseen.

Vie märkää maalia sisältävät purkit paikkakuntasi vaarallisen jätteen keräykseen. Lähimmän keräyspaikan voit tarkistaa Kierrätys.info-verkkopalvelusta.

Miten lajittelen aerosolipurkin, kuten hiuslakkapullon?

Varmista, että aerosolipurkki on täysin tyhjä ravistamalla pakkausta. Pakkaus on tyhjä, kun sen sisältä ei kuulu hölskymistä, venttiilin nuppia painettaessa ei kuulu pihinää eikä ulos tule ponnekaasua tai mitään ainetta. Tyhjän pullon voit palauttaa Rinki-ekopisteen tai taloyhtiösi metallinkeräysastiaan. 

Palauta vajaa aerosolipullo paikkakuntasi vaarallisen jätteen keräykseen. Lähimmän keräyspaikan voit tarkistaa Kierrätys.info-verkkopalvelusta.