Liity Rinkiin – Kanna vastuusi

Pakkaako, pakkauttaako tai tuoko yrityksesi maahan pakattuja tuotteita? Tai onko yrityksesi ulkomainen verkkokauppa, josta voi tilata tuotteita Suomeen? Onko yrityksesi liikevaihto yli miljoona euroa vuodessa? Silloin yrityksesi on huolehdittava pakkausten tuottajavastuusta eli hoidettava pakkaukset kiertoon.

Pakkausten tuottajavastuu on yrityksille lakisääteinen velvoite. Vastuu on yrityksillä, jotka pakkaavat Suomessa, maahantuovat pakattuja tuotteita tai myyvät tuotteitaan Suomeen etäkaupalla. Yritys vastaa pakkauksistaan myös silloin, kun sen tuotteiden pakkaaminen tai logistiikka on ulkoistettu toiselle yritykselle.

Rinkiin liittyminen

Liittyminen

Näin liityt Rinkiin

edut

Edut

Yhdellä sopimuksella yrityksesi saa monta etua

Liittyneet yritykset

Liittyneet yritykset

Tuhansia yrityksiä mukana

Hinnasto

Hinnasto

Mitä pakkausten tuottajavastuu kustantaa?

Yksi sopimus riittää

Yrityksesi on helpointa ja vaivattominta huolehtia pakkaustensa tuottajavastuusta, kun se tekee Ringin hallinnoiman sopimuksen tuottajayhteisöjen kanssa. Yhdellä sopimuksella yritys siirtää pakkauksia koskevan tuottajavastuunsa hoitamisen pakkausalan tuottajayhteisöille *). Rinki ja tuottajayhteisöt järjestävät liittyneiden yritysten puolesta kartonki-, lasi-, metalli-, muovi- ja puupakkausten keräyksen ja kierrätyksen niin, että lainsäädännön vaatimukset täyttyvät.

*) Yritys vastaa itse kulloinkin lainsäädännössä voimassa olevista pakkausten perusvaatimuksista.

 

 

Sopimus Ringin kanssa kattaa yrityksen Suomen markkinoille saatettujen pakkausten kierrätyksen sekä kuluttajapakkausten keräyksen Suomessa. Yritys järjestää omalla kiinteistöllään lajittelemiensa pakkausjätteiden poiskuljettamisen. Tästä voi sopia esimerkiksi jätteenkuljetusyrityksen kanssa, eivätkä siitä aiheutuvat kulut ole mukana Ringin perimissä maksuissa.

 

Lue lisää: Yrityspakkaukset ja kiinteistökeräys 

Mitä tarkoittaa pakkausten tuottajavastuu?

Lue lisää