Näin liityt Rinkiin

Liittyminen on helppoa: täytä sopimus ja palauta se Rinkiin. Lue tästä lisää:

1. Sopimuslomake

A) Suomalainen yritys, joka pakkaa tai maahantuo Suomen markkinoille pakattuja tuotteita, ja jonka liikevaihto on vähintään 1 M€ vuodessa.

Sopimus ja liite: Ota yhteyttä Ringin yritysasiakaspalveluun info@rinkiin.fi tai 09 61623500.

 

B) Etämyyjä (ulkomainen yritys), joka myy pakattuja tuotteita suoraan käyttäjille Suomeen ja jonka liikevaihto on vähintään 1 M€ vuodessa.

Sopimus ja liitteet: Ota yhteyttä Ringin yritysasiakaspalveluun info@rinkiin.fi tai 09 61623500.

HUOMIOITAVAA:

19.7.2021 voimaan tulleiden jätelain muutosten myötä tuottajavastuujärjestelmän piiriin tuli uusia toimijoita:

  1. ulkomaisen etäkauppaa suoraan käyttäjille Suomessa harjoittavan yrityksen on liityttävä tuottajavastuujärjestelmään.

Tuottajavastuujärjestelmään voivat myös liittyä alla mainitut toimijat, jotka käyttävät samaa kohdan B. sopimuslomaketta liittymiseen.

  1. ulkomainen tuottajaa vastaava toimija, joka toimittaa Suomen markkinoille tuotteita muulla kuin etäkaupalla voi liittyä tuottajavastuujärjestelmään Suomeen sijoittautuneen tuottajan sijasta ja vastata tämän velvoitteista
  2. verkkokaupan alustan ylläpitäjä voi liittyä tuottajavastuujärjestelmään ja vastata alustallaan toimivan etämyyjän tuottajavastuuvelvoitteista Suomessa.
  3. Suomessa toimiva valtuutettu edustaja voi liittyä tuottajavastuujärjestelmään etämyyjän, tuottajaa vastaavan toimijan tai verkkokaupan alustan ylläpitäjän puolesta ja hoitaa edellä mainittujen tuottajavastuuseen liittyvät velvoitteet

Rinki hallinnoi sopimuksia, joilla yritykset voivat siirtää pakkauksia koskevan tuottajavastuunsa pakkausten tuottajayhteisöille.

Tarvitsetko apua sopimusasioissa? Ota yhteyttä Ringin yritysasiakaspalveluun, autamme mielellämme. Puh. 09 6162 3500 (ark. klo 8.30-15.30) ja sähköposti info@rinkiin.fi.

2. Yritystietojen rekisteröinti ja extranet-tunnukset

Kun Ringille tullut sopimus on hyväksytty, Rinki tallentaa yritysten tiedot rekisteriin ja lähettää sähköpostitse sopimuksessa ilmoitetulle yhteyshenkilölle liittymisviestin, jossa kerrotaan ohjeet extranet-palvelun käyttöönotosta. Palvelun kautta pakkaustietojen raportointi ja tietojen päivitys on helppoa ja vaivatonta. Extranetistä voi ladata myös yrityksen etuihin kuuluvat Rinki-merkin ja -todistuksen, joilla yritys voi viestiä vastuullisuudesta ja pakkausten tuottajavastuusta. 

3. Yrityksen nimi lisätään Ringin verkkosivuston Liittyneet yritykset -listaan

4. Laskutus pakkaustietojen hyväksymisen jälkeen

Sopimuksen tehneet yritykset raportoivat vuosittain edellisenä vuotena markkinoille toimittamansa pakkausmäärät. Kun yritys on palauttanut pakkaustiedot ja ne on hyväksytty, Rinki laskuttaa yritystä hinnaston mukaisesti.

Yritys maksaa liittyessään kertaluonteisen RINKI Oy:n liittymismaksun sekä vuosittain asiakasmaksun. Lisäksi yritys maksaa tuottajayhteisöjen määrittämät pakkausmateriaalikohtaiset kierrätysmaksut, jotka Rinki laskuttaa yrityksiltä ja tilittää tuottajayhteisöille.  Ringin asiakasmaksut ja pakkausten kierrätysmaksut pohjautuvat yrityksen edellisenä vuotena käyttämiin pakkausmääriin, jotka yritys raportoi Ringille.