Testaa taitosi – Kierrätyksen sankarit haastaa oppimaan lajittelun ja kierrätyksen pelisäännöt

Kirjoittaja: Rinki Julkaistu: 27.09.2021

12 tuottajayhteisön yhteistyöllä syntynyt Kierrätyksen sankarit -sivusto on digitaalinen pelimaailma, jossa voi hauskalla tavalla opetella jätteiden lajittelua, kierrätystä ja materiaalien jatkojalostusta.

Kierrätyksensankarit.fi on uusi, erityisesti koululaisille suunnattu interaktiivinen maailma, jossa voi opetella konkreettisesti ja ennen kaikkea hauskalla tavalla jätteiden lajittelua ja kierrätystä. Pelaamalla tärkeät arjen kierrätystaidot kehittyvät kuin itsestään.

”Sivuston pääkohderyhmää ovat koulut ja etenkin alakoululaiset. On tärkeää ymmärtää jo lapsena, että lajittelu ja kierrättäminen ovat luonnollinen osa kuluttamista. Pelimaailma sopii kuitenkin yhtä hyvin meille kaikille eskarilaisesta eläkeläiseen”, toteaa Suomen Pakkauskierrätys RINKI OY:n viestintäpäällikkö Heli Satuli.

Pelimaailma sisältää jätteiden lajitteluun, kierrätykseen ja materiaalien jatkojalostukseen liittyvää tietoa ja tehtäviä. Siellä liikutaan viidessä tutussa kierrätysympäristössä: koti, ekopiste, kauppa, kaupunki ja luonto.

Jokaisessa ympäristössä on sekä tietoa ja lajitteluohjeita että erilaisia konkreettisia pelejä ja visoja. Niissä opetellaan muovi-, kartonki-, juoma-, lasi- ja puupakkausten sekä paperin, metallin, sähkölaitteiden, paristojen ja pienakkujen sekä autojen ja renkaiden kierrätystä. Tekemällä tehtäviä käyttäjä kerää tähtiä ja voi kohota noviisista kierrätyksen supersankariksi.

Lajissaan ensimmäinen näin laaja sivusto on kahdentoista tuottajavastuutahon yhteinen voimainponnistus. Sivusto on jatkoa vuonna 2019 julkaistulle Kierrätyksen sankarit -tehtäväkirjalle, joka saavutti suuren suosion koulujen keskuudessa ja kirjan painos loppui nopeasti. Kirja on kuitenkin ladattavissa myös tulostettavassa pdf-muodossa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kierrätyksen sankarit -sivuston julkaisijat ovat European Recycling Platform (ERP), Mepak-Kierrätys Oy, Puupakkausten kierrätys PPK Oy, Recser Oy, SER-tuottajayhteisö ry, Suomen Autokierrätys Oy, Suomen Kuitukierrätys Oy, Suomen Keräyslasiyhdistys ry, Suomen Keräystuote Oy, Suomen Palautuspakkaus Oy, Suomen Rengaskierrätys Oy ja Suomen Uusiomuovi Oy.

Sivuston ja sisältöjen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Genero | Part of A-lehdet Group

Sivusto on maksuton, siihen ei tarvitse rekisteröityä, ja tehtäviä voi tehdä millä tahansa päätelaitteella. Sivusto löytyy osoitteesta https://kierrätyksensankarit.fi

#lajitteluhaltuun #pakkauskiertää #lajittelu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Uusimmat artikkelit >