Valtakunnalliset pakkausjätteen lajitteluohjeet nyt myös ukrainaksi

Kirjoittaja: Rinki Julkaistu: 31.08.2022

Ringin valtakunnalliset muovipakkausten, kartonkipakkausten, lasipakkausten ja metallin lajitteluohjeet löytyvät nyt myös ukrainankielisinä. Voit ladata lajitteluohjeet käyttöösi artikkelin lopusta.  

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on kääntänyt valtakunnalliset pakkausmateriaalien eli lasin, muovin, metallin ja kartongin lajitteluohjeet ukrainaksi. 

”Ringin tavoitteena on tehdä pakkausten lajittelusta kuluttajille mahdollisimman helppoa. Haluamme palvella hyvin myös kasvanutta joukkoa Suomessa asuvia ukrainalaisia”, toteaa Ringin viestintäpäällikkö Heli Satuli. 

Lajitteluohjeet on helppo tallentaa omalle tietokoneelle. Niitä voi myös tulostaa ja jakaa esimerkiksi taloyhtiössä tai kiinnittää keittiön seinälle.  

Samat lajitteluohjeet on saatavilla myös suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja pohjoissaameksi.  

Lajittelu on arjen ekoteko 

Suomessa pakkausmateriaalien viralliset lajitteluohjeet tulevat Ringiltä. Koska ohjeet ovat valtakunnalliset, ne ovat samat Hangosta Utsjoelle. Niiden avulla arkinen lajittelu sujuu helposti kaikilta perheenjäseniltä. Lisää lajitteluvinkkejä löytyy Ringin lajittelukoulusta.

Lajittelu on jokaisen meidän pieni, mutta tärkeä arjen ekoteko.
Sen avulla käytetyt pakkaukset saadaan takaisin kiertoon. Kierrätys säästää energiaa ja luonnonvaroja. Samalla tarve käyttää uutta materiaalia tuotteiden valmistamiseen vähenee.  

Ukrainankieliset lasin, metalli, kartongin ja muovin valtakunnalliset lajitteluohjeet voi ladata ja tulostaa alta.  

Ukrainankielinen lajitteluohje kartongille

Ukrainankielinen lajitteluohje lasille

Ukrainankielinen lajitteluohje metallille

Ukrainankielinen lajitteluohje muoville

Sinua saattaisi kiinnostaa

Uusimmat artikkelit >