Muovipakkausten lajittelupisteitä lisätään – miljoonalla eurolla uusia muovipuristimia

Kirjoittaja: Rinki Julkaistu: 23.01.2023

Merkittävä puristinhankinta Europress Groupilta on tärkeä osa Rinki-ekopisteverkoston uudistusta, jonka myötä muovipakkausten keräyspisteet lisääntyvät Suomessa 700:sta tuhanteen.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on tehnyt Europress Groupin kanssa sopimuksen miljoonan euron kaupasta. Rinki ostaa Europressiltä useita kymmeniä muovipuristimia, mikä mahdollistaa muovipakkausten keräyksen yhä useammassa paikassa ympäri Suomen.

Puristimiin mahtuu jopa noin 40–50 kertaa enemmän pakkausjätettä kuin tavalliseen keräyssäiliöön. Näin säiliöitä tarvitsee tyhjentää harvemmin ja kuljetusten hiilijalanjälki pienenee. Koska puristimet eivät täyty yli, ekopisteet pysyvät myös paremmin siisteinä.

”Kilpailutimme hankinnan ja voittajaksi selvisi Europress Group. Europress on luotettava kumppani, jonka valmistamat puristimet ovat osoittaneet toimivuutensa Rinki-ekopisteillä jo vuodesta 2016 saakka”, sanoo Ringin toimitusjohtaja Juha-Heikki Tanskanen.

Europress Group on suomalainen jätehuoltolaitteiden valmistaja ja markkinajohtaja Pohjois-Euroopassa, jolla on 45 vuoden kokemus jätehuoltolaitteiden valmistamisesta.

Europress on panostanut jo vuosia älykkään kierrätysteknologian kehittämiseen.

”Tämä on merkittävä kauppa meille molemmille ja erinomainen aloitus vuodelle 2023 näinä myrskyisinä aikoina. Yhteistyömme Ringin kanssa ja Smart-palvelujen kehittäminen jatkuu erittäin hyvissä merkeissä”, sanoo Europressin toimitusjohtaja Matti Turunen.

Tuottajavastuulliset yritykset maksavat 300 lisäpistettä muovipakkausten keräykseen

Muovipakkausten keräyksen kustantavat Suomessa ns. tuottajavastuulliset eli pakattuja tuotteita myyvät yritykset. Keräystä toteutetaan valtakunnallisella 1850 ekopisteen verkostolla. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy operoi verkostoa palveluna tuottajayhteisöille Suomen Pakkaustuottajat Oy:lle ja Suomen Uusiomuovi Oy:lle.

Muovinkeräyspisteitä on tällä hetkellä 700 ja kesäkuun loppuun mennessä niitä tulee 300 lisää. Uudistus on osa 1.7.2023 voimaan astuvaa uutta jätelain velvoitetta. Uusien muovipakkausten keräyspisteiden sijoituspaikat suunnitellaan kevään aikana. Tavoitteena on lisätä muovipakkausjätteen keräyspisteitä tasaisesti ympäri Suomea ja sinne missä ihmiset liikkuvat eli ensisijaisesti esimerkiksi päivittäistavarakauppojen yhteyteen. Rinki tiedottaa aiheesta lisää myöhemmin.

Rinki-ekopisteiden lisäksi entistä useampi suomalainen saa omat pakkausjätteiden erilliskeräysastiat oman taloyhtiön jätekatokseen, kun kaikista vähintään 5 asunnon kiinteistöistä tulee 1.7.2023 mennessä löytyä muovipakkausten, lasipakkausten, kartonkipakkausten ja kodin pienmetallin keräysastiat.

Lisätiedot:

Juha-Heikki Tanskanen, Ringin toimitusjohtaja
juha-heikki.tanskanen@rinkiin.fi
+358 400 814 243

Sinua saattaisi kiinnostaa

Uusimmat artikkelit >