Suomen Uusiomuovi Oy:stä kaikki pakkausmateriaalit kattava tuottajayhteisö

Suomen Uusiomuovi Oy (SUM) on hyväksytty tuottajarekisteriin monimateriaalituottajayhteisönä 5.5.2023. Ennen muovipakkausten tuottajayhteisönä tunnettu SUM tarjoaa nyt palveluita myös muita materiaaleja olevien pakkausten tuottajille. Rinki jatkaa yhteistyötä SUM:n kanssa tuttuun tapaan.

Kirjoittaja: Rinki Julkaistu: 16.05.2023

Suomen Uusiomuovi Oy:sta on tullut Pirkanmaan ELY-keskuksen hyväksynnällä monimateriaalituottajayhteisö. Muutoksen myötä SUM toimii muovipakkausten lisäksi lasi-, metalli-, paperi-, kartonki- ja puupakkauksien tuottajayhteisönä.

Yhteistyö Ringin kanssa jatkuu

Suomen Uusiomuovin yhteistyö Ringin kanssa jatkuu pitkälti samaan tapaan kuin ennenkin. Rinki järjestää SUMille muun muassa Rinki-ekopistepalvelun sekä tuottajavastuullisten yritysten asiakaspalvelun ja pakkaustietojen keräämisen. Tähän mennessä SUM on hankkinut Ringiltä kyseisiä palveluita muovinkierrätykseen liittyen, mutta jatkossa palvelut laajenevat koskemaan muitakin pakkausmateriaaleja. SUM:n kaikkien materiaalien kierrätysmaksut on julkaistu Ringin verkkosivuilla.

Taustalla muutos jätelaissa

Heinäkuussa 2021 voimaan tullut muutos jätelaissa velvoittaa pakkaustuottajayhteisöjä kattamaan toiminnassaan kaikki pakkausmateriaalit. Aiemmin muovi-, lasi-, metalli-, paperi- ja kartonki- sekä puupakkauksilla oli omat tuottajayhteisönsä. Suomessa toimii tätä nykyä kaksi pakkaustuottajayhteisöä: Suomen Pakkaustuottajat Oy ja Suomen Uusiomuovi Oy.

Lisätietoja:
Juha-Heikki Tanskanen
juha-heikki.tanskanen@rinkiin.fi
+358 400 814 243

Sinua saattaisi kiinnostaa

Uusimmat artikkelit >