Marko Turunen Ringin uudeksi operatiiviseksi johtajaksi – vastaa Rinki-ekopisteiden toiminnasta ympäri maan 

Rinki on nimittänyt uudeksi operatiiviseksi johtajaksi Marko Turusen vastaamaan kuluttajapakkauskeräyksestä. Operatiivinen johtaja vastaa Rinki-ekopisteverkoston toiminnasta sekä kuluttajapakkauskeräyksen tietojen raportoinnista. 

Kirjoittaja: Rinki Julkaistu: 06.06.2024

Ringin kuluttajille suunnattu Rinki-ekopisteverkosto on toiminut vuodesta 2016 saakka. Rinki-ekopisteillä kerätään kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkauksia yli 1 700 sijainnissa ympäri Suomea. Ekopisteverkostoa vuodesta 2017 johtanut Pertti Tammivuori jää eläkkeelle kesällä 2024. Työn jatkajaksi on valittu Marko Turunen

”Operatiivinen johtaja vastaa Ringissä materiaalien keräyksestä ja kierrätyksestä. Materiaalikeräyksen kustannustehokkuuden ja hyvän laatutason ylläpitäminen edellyttää jatkuvaa kehittämistä. Pertti Tammivuori on onnistunut näissä erinomaisen hyvin ja pystynyt lisäksi tekemään hyvän työn näkyväksi sidosryhmille”, Ringin toimitusjohtaja Juha-Heikki Tanskanen kertoo. 

Operatiivisen johtajan valinnassa painotettiin alan osaamista, näyttöjä aiemmista tehtävistä sekä henkilökohtaisia ominaisuuksia. ”Uskon, että saamme Markosta alan kattavasti tuntevan, sitoutuneen ja kehittämishaluisen operatiivisen johtajan. Marko tuntee hyvin keskeiset asiakkaamme ja on osoittanut aiemmissa tehtävissään kykyä uudistaa ja hioa prosesseja entistä paremmiksi”, Tanskanen toteaa. 

Turunen siirtyy Rinkiin jätehuoltoyhtiö Lassila & Tikanojalta, jossa hän ennätti työskennellä yli 17 vuoden ajan erilaisissa ympäristöhuollon tehtävissä. Viimeisimpinä työtehtävinään Turunen vastasi muun muassa Ringin ja tuottajayhteisöjen asiakkuuksista sekä oli mukana muovinkierrätykseen liittyvissä liiketoiminnoissa. 

”Toimin Ringin asiakkuuspäällikkönä L&T:lla, joten tunsin Ringin tämänhetkisen toiminnan ja sidosryhmät hyvin”, Turunen kertoo ja jatkaa: ”Tulevaisuudessa materiaalien säilyttäminen kierrossa tulee entistä tärkeämmäksi ja lisääntyvä sääntely luo mahdollisuuden kasvattaa Ringin roolia. Odotan pääseväni kehittämään Ringin palveluita vastaamaan entistäkin tehokkaammin asiakkaidemme ja lainsäädännön kasvaviin vastuullisuusvaatimuksiin.” 

Lisätiedot

Juha-Heikki Tanskanen
Toimitusjohtaja
+358 400 814 243
juha-heikki.tanskanen@rinkiin.fi

Marko Turunen
Operatiivinen johtaja, kuluttajapakkauskeräys
+358 503 850 727
marko.turunen@rinkiin.fi

Sinua saattaisi kiinnostaa

Uusimmat artikkelit >