04.10.17

Suomen vilkkaimmat pakkausten kierrätyspisteet Joensuussa, Mäntsälässä ja Lahdessa

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n mukaan suomalaiset ovat löytäneet hyvin pakkausjätteen keräyspisteet ja omaksuneet pakkausten kierrätyksen osana arkea. Vilkkaimmat keräyspisteet sijaitsevat ostospaikkojen läheisyydessä – siellä, missä ihmiset muutenkin liikkuvat. Eniten kotitalouksien pakkausjätettä palautettiin alkuvuodesta 2017 Joensuun Prisman, Mäntsälän paloaseman ja Lahden Holman Prisman Rinki-ekopisteisiin.

Kotitalouksien pakkausjätteen keräämistä ja lasipakkausten kierrätystä hoitava Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy ylläpitää Suomessa yli 1850 Rinki-ekopisteen verkostoa. Kaikissa Rinki-ekopisteissä kerätään kotitalouksien pakkausjätettä: kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia. Muovipakkauksia kerätään yli 500 Rinki-ekopisteessä.

Suuri osa ekopisteistä sijaitsee ostospaikkojen välittömässä läheisyydessä, joten pakkausten kierrättämisen voi hoitaa helposti kauppareissun yhteydessä. Myös kaikkein vilkkaimmat ekopisteet löytyvät suurten markettien läheisyydestä.

Määrällisesti eniten kotitalouksien pakkausjätettä palautettiin tammi–kesäkuussa 2017 Joensuun Prisman Rinki-ekopisteeseen. Kakkostilalle ylsi Mäntsälän K-Citymarketin lähistöllä sijaitseva paloaseman Rinki-ekopiste ja kolmanneksi sijoittui Lahden Holman Prisma.

– Pakkausjätettä on kerätty alkuvuodesta hyvään tahtiin koko Suomessa. Eniten pakkausjätettä keräävät pisteet ovat odotetusti enimmäkseen suurten markettien ja kauppakeskusten yhteydessä sijaitsevia Rinki-ekopisteitä, joihin kuluttajien on helppo viedä pakkausjäte kierrätettäväksi esimerkiksi ostosreissun yhteydessä, kommentoi Ringin operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori.

Suomessa eniten kotitalouksien pakkausjätettä keränneet Rinki-ekopisteet tammi–kesäkuussa 2017

  1. Joensuu: Prisma
  2. Mäntsälä: paloasema, K-Citymarketin läheisyydessä
  3. Lahti: Prisma Holma
  4. Hämeenlinna: K-Citymarket Tiiriö
  5. Kotka: Prisma

Kaikkien Rinki-ekopisteiden sijainnit löytyvät osoitteesta rinkiin.fi.

Mitä pakkauskeräykseen voi tuoda?

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet on julkaistu osoitteessa www.rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esim. öljykanisterit) eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Rinki-ekopisteille ei saa tuoda muuta jätettä, esimerkiksi huonekaluja. Ne on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan.

Lisätietoja:

Operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori, puh. 0500 705 772

Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@rinkiin.fi