27.12.17

Välipäivinä ylimääräisiä siivouksia Rinki-ekopisteillä

Jouluna työpäiviä on vähemmän, mutta kierrätettäviä pakkauksia palautetaan ekopisteisiin usein kerralla paljon. Valitettavasti osassa Rinki-ekopisteistä säiliöt ovat ylitäyttyneet ja jotkut pisteet ovat roskaantuneet. Pahoittelemme tilannetta. Paras aika ekopisteellä asiointiin olisikin pyhien jälkeen, jolloin säiliöissä on todennäköisesti enemmän tilaa.

Tilanteen korjaamiseksi Rinki on järjestänyt siivouskierroksen ja ylimääräisiä siivouksia ruuhkaisimmille pisteille keskiviikkona 27.12.2017. Pisteillä kävijöiden palaute on myös meille tärkeää. Ilmoitathan heti Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun epäsiististä pisteestä tai ylitäysistä säiliöistä: puhelin 0800 133 888 (ark. 7-21, la 9-18), sähköposti asiakaspalvelu@rinkiin.fi.

Muista myös tilaa säästävä litistys

Mikäli pakkausten palautus ei ole mahdollista pyhien jälkeen, yksi keino välttää säiliöiden ylitäyttymistä on pakkausten litistäminen, mikäli se on mahdollista. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät keräyssäiliöissä paljon tilaa, jos niitä ei litistetä. Silloin säiliöt myös täyttyvät hyvin nopeasti. Tilaa säästyy myös kotona, kun pakkaukset litistää. Esimerkiksi muoviset pakkausrasiat voi leikata kulmista auki, jolloin ne on helppo taittaa kokoon.

Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat keräyssäiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla. Kuljetuksia myös tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.