Rinki-ekopisteillä aloitetaan kevätsiivoukset maalis–huhtikuun vaihteessa

Kirjoittaja: Rinki Julkaistu: 10.03.2020

Rinki-ekopisteillä alkaa kevätsiivous maalis–huhtikuun vaihteessa lumen alta paljastuville roskille. Kevätsiivous alkaa eteläisestä Suomesta ja etenee myöhemmin pohjoiseen lumitilanteen mukaan.

Rinki-ekopisteillä aloitetaan pian kevätsiivoukset. Normaalien siivouskäyntien lisäksi ekopisteillä tehdään seuraavien kuukausien aikana kevätsiivoukset. Niiden yhteydessä poistetaan lumen ja jään alta esiin tulleet roskat ja ylimääräiset hiekat. Kevätsiivous alkaa eteläisessä Suomessa maalis–huhtikuussa ja etenee säiden salliessa kohti pohjoista kevään etenemisen mukaan.

Lumen sulamisen aikana ekopisteillä voi näkyä hetken aikaa lumen ja jään alta paljastunutta roskaa.

”Kaikki roskat käydään kuitenkin siivoamassa pois”, sanoo Ringin aluepäällikkö Jari Koivunen.

Rinki-ekopisteet ovat normaalisti käytettävissä kevätsiivouksen aikana. Kaikkien ekopisteiden sijainnit voi tarkistaa Ringin karttahausta osoitteessa rinkiin.fi/rinki-ekopisteet.

Mitä pakkauskeräykseen voi tuoda?

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet löytyvät osoitteesta rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Lajitteluohjeet ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Ethän tuo Rinki-ekopisteille mitään muuta kuin pakkausjätettä. Esimerkiksi huonekalut kuuluvat kotikuntasi ohjeistamaan paikkaan. Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esimerkiksi öljykanisterit) eivät myöskään kuulu pakkausjätteen keräykseen.

Säästä tilaa ja litistä pakkaukset

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla ja kuljetuksia tarvitaan harvemmin, mistä ympäristö kiittää.

Anna palautetta

Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä ja asiattomien sotkujen siivoaminen on myös kallista. Rinki-ekopisteiden kävijöiden palaute pisteiden toiminnasta on tärkeää Ringille, jotta pisteet pysyvät siisteinä ja toimintakuntoisina.

Ilmoitathan heti, jos pakkausjätteen keräyssäiliö on täynnä. Ethän jätä jätteitä maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiäsi ja alue roskaantuu nopeasti.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös verkossa osoitteessa rinkiin.fi/ekopistepalaute.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Rinkiin on liittynyt lähes 4 500 pakkausten tuottajavastuunsa hoitavaa yritystä. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja lasipakkausjätteen kierrätykseen. Yli 1 850 pisteessä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, yli 650 pisteessä kerätään myös muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Sinua saattaisi kiinnostaa

Uusimmat artikkelit >