Kuljetusalan lakon vaikutukset Rinki-ekopisteiden toimintaan

Kirjoittaja: Rinki Julkaistu: 14.02.2023

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n ja työnantajaliittojen työehtosopimusten sovittelu jatkuu. Jos sopua ei synny, AKT:n keskiviikkona alkavat lakot vaikuttaisivat myös Rinki-ekopisteiden toimintaan.

Auto- ja kuljetusalan lakko vaikuttaa toteutuessaan myös Rinki-ekopisteiden toimintaan. Rinki-ekopisteiden tyhjennyskuljetuksia ajavat Ringin yhteistyökumppanit. Mahdollisen lakon aikana 15.-21.2. monia Rinki-ekopisteitä ei pystytä tyhjentämään eikä siivoamaan.

Osa Rinki-ekopisteiden keräyssäiliöistä on tyhjennetty etukäteen alkuviikosta. Mikäli lakko kestää useita päiviä, jotkut keräysastiat tulevat väistämättä täyttymään.

”Tällaisessa tilanteessa pyydämme ihmisiä pitämään pakkausjätteensä kotona ja tuomaan ne ekopisteisiin vasta lakon päätyttyä. Pakkausjätteitä ei saa jättää maahan säiliöiden ulkopuolelle, sillä se voi houkuttaa paikalle eläimiä sekä hidastaa pisteiden siivoamista ja tyhjentämistä lakon jälkeen entisestään”, muistuttaa Ringin operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori.

Tarkemmin lakon vaikutuksista Rinki-ekopisteiden toimintaan tiedetään vasta lakon alkaessa keskiviikkona 15.2., jolloin Ringin urakoitsijat osaavat antaa täsmällisemmän arvion omista järjestelyistään. Useat kuljetusalan yritykset ovat kuitenkin jo ilmoittaneet asettavansa etusijalle suojelutyön, kuten sairaaloiden jätehuollon.

Rinki pahoittelee tilanteesta aiheutuvaa vaivaa.

Lisätiedot:

Sopimusasiamies Taneli Lumiaro
taneli.lumiaro@rinkiin.fi

Aluepäällikkö Jari Koivunen
jari.koivunen@rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy ylläpitää Suomessa yli 1850 Rinki-ekopisteen verkostoa. Kaikissa Rinki-ekopisteissä kerätään kotitalouksien kartonki- ja lasipakkauksia sekä pienmetallia. Noin 700 pisteestä löytyy myös muovinkeräysastia. Lähimmän Rinki-ekopisteen löydät osoitteesta rinkiin.fi/rinki-ekopisteet. Kartalta voit myös tarkistaa oman ekopisteesi tyhjennys- ja siivousajat. Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet on julkaistu osoitteessa rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ohjeet löytyvät myös keräyssäiliöistä. 

Sinua saattaisi kiinnostaa

Uusimmat artikkelit >