Kuljetusalan lakko uhkaa jatkua – vaikutuksia Rinki-ekopisteiden toimintaan

Kirjoittaja: Rinki Julkaistu: 28.02.2023

Uusi Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n lakko uhkaa alkaa 1. maaliskuuta. Lakko vaikuttaisi jälleen myös Rinki-ekopisteiden toimintaan.

Auto- ja kuljetusalan lakko uhkaa jatkua 1. maaliskuuta. Lakon aikana 1.–8.3. monia Rinki-ekopisteitä ei pystytä tyhjentämään. Rinki-ekopisteiden tyhjennyskuljetuksia ajavat Ringin yhteistyökumppanit.

Osa Rinki-ekopisteiden keräyssäiliöistä on pystytty tyhjentämään edellisen lakon päätyttyä. Jotkut keräysastiat tulevat kuitenkin väistämättä täyttymään uuden lakon aikana. Haastavin tilanne tulee tämänhetkisen tiedon mukaan olemaan Uudellamaalla, Pohjanmaalla, Oulun seudulla, Meri-Lapissa ja Kainuun seudulla.

”Jos säiliöt ovat täynnä, pyydämme ihmisiä pitämään pakkausjätteensä kotona ja tuomaan ne ekopisteisiin vasta lakon päätyttyä. Jätteitä ei tule jättää maahan säiliöiden ulkopuolelle”, muistuttaa Ringin aluepäällikkö Jari Koivunen.

Edellinen kuljetusalan lakko sujui Rinki-ekopisteillä odotettua paremmin. Ekopisteet säilyivät pääosin suhteellisen siisteinä.

”Kiitos tästä kuuluu kaikille ekopisteiden käyttäjille”, Koivunen kiittelee.

Rinki pahoittelee tilanteesta aiheutuvaa vaivaa.

Lisätiedot:

Aluepäällikkö Jari Koivunen
jari.koivunen@rinkiin.fi

Sopimusasiamies Taneli Lumiaro
taneli.lumiaro@rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy ylläpitää Suomessa yli 1850 Rinki-ekopisteen verkostoa. Kaikissa Rinki-ekopisteissä kerätään kotitalouksien kartonki- ja lasipakkauksia sekä pienmetallia. Noin 700 pisteestä löytyy myös muovinkeräysastia. Lähimmän Rinki-ekopisteen löydät osoitteesta rinkiin.fi/rinki-ekopisteet. Kartalta voit myös tarkistaa oman ekopisteesi tyhjennys- ja siivousajat. Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet on julkaistu osoitteessa rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ohjeet löytyvät myös keräyssäiliöistä.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Uusimmat artikkelit >